פיקוח טכנולוגי לאכיפת צוי הגנה במצבים של מסוכנות גבוהה

תבנית:פיקוח טכנולוגי לאכיפת צוי הגנה במצבים של מסוכנות גבוהה {{ מה לעשות כאשר יש חשש למסוכנות גבוהה במצבים של אלימות במשפחה? חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון מס' 19 - הוראת שעה), התשפ"ג 2023. פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה. במצבים בהם מסוכנותו של בן המשפחה שכלפיו ניתן הצו היא גבוהה- מאפשר התיקון הטלת פיקוח טכנולוגי מבוסס GPS (היודע את מקום המצאו של המפוקח) ומאפשר מניעת התקרבות בזמן אמת. התיקון מסייע לאכיפת צו הגנה שניתן במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה.|תוכן=

}}




חוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון מס' 19 - הוראת שעה), התשפ"ג 2023. פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה. במצבים בהם מסוכנותו של בן המשפחה שכלפיו ניתן הצו היא גבוהה- מאפשר התיקון הטלת פיקוח טכנולוגי מבוסס GPS (היודע את מקום המצאו של המפוקח) ומאפשר מניעת התקרבות בזמן אמת. התיקון מסייע לאכיפת צו הגנה שניתן במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה.

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים

מי שעונה למצבים הבאים:

  • היא/ הוא מגיש בקשה לצו הגנה למניעת אלימות במשפחה בבקשה
  • מסוכנות האדם שמפניו מבקשים הגנה היא גבוהה כי יש לו הרשעה קודמת באלימות במשפחה או כי יש חשש ממשי שהוא ייפר צו שינתן. (להרחיב)

במקרים בהם בית המשפט, לשם הגנה על אדם, נותן צו האוסר על אדם אחר את אחד מהדברים הבאים:

* להיכנס לדירה בה מתגורר בן משפחתו או להימצא בתחום מרחק מסויים מאותה דירה (אפילו אם היא שייכת גם לאדם שאותו מרחיקים)
  • להיכנס למקום מסוים אחר שבו שוהה בן משפחתו באופן קבוע במהלך שגרת חייו, לרבות מקום עבודתו, או להימצא בתחום מרחק מסוים מאותו מקום;
  • להימצא בתחום מרחק מסוים ממקום הימצאו של בן משפחתו, ביודעו כי בן המשפחה נמצא באותו מקום. הוא רשאי לקבוע כ הצו ינתן בתנאים של פיקוח טכנולוגי.

בית המשפט יכול לקבוע כי צו ההגנה שינתן יהיה "בתנאים של פיקוח טכנולוגי". מי שנפגע או נפגעה מאלימות במשפחה או שמרגישה מאוימ/ת מאלימות על ידי בן משפחה ומגיש בקשה לקבלת צו מניעה לאלימות במשפחה או מי שקיבל צו למניעת אלימות במשפחה ומרגיש שמדובר במצב של מסוכנות גבוהה יכול לבקש מבית המשפט כי יקבע בצו ההגנה תנאים של פיקוח טכנולוגי.

הרחבה: המצבים בהם ינתן צו הגנה הכולל הוראה לשימוש באמצעי פיקוח טכנולוגי: (1) בית המשפט שוכנע כי שימוש באמצעי פיקוח טכנולוגי נדרש, בנסיבות העניין, לשם הגנה על בן המשפחה, בשל חשש ממשי להפרה של צו ההגנה או בשל מסוכנותו של האדם שלגביו מבוקש הצו. (2) האדם שכלפיו מתבקש צו בתנאי פיקוח טכנולוגי הורשע בעבר בעבירת אלימות או בעבירה שבגלל חומרתה ונסיבותיה יש הצדקה להטלת הפיקוח. (3) התקבלה הערכת מסוכנות שהובאה בפני בית המשפט על פי התנאים בחוק.



למי ואיך פונים

  • יש למלא טופס "בקשה לצו הגנה".
  • כאשר ממלאים את הטופס קישור לטופס באתר משרד המשפטים יש לפרט על מידת המסוכנות של האדם שלגביו מבקשים את הצו. יש לפרט ולרשום את הפרטים הידועים בנושא עבירות אלימות קודמות.
  • יש למלא הפרטים המלאים של המבקש והמשיב.
  • ניתן לצרף מסמכים התומכים בבקשה במידת הצורך.

הגשת הבקשה היא ללא עלות. כחלק מטופס הבקשה יש למלא תצהיר לבקשה לצו ההגנה (בבית המשפט ישנה תורנות של עורכי דין שיכולים לחתום על אימות התצהיר)

וכתב ערובה
  • להגישו למזכירות בית משפט שלום/ בית משפט לענייני משפחה.

למידע רחב על אלימות במשפחה באתר כל זכות אלימות במשפחה למידע על הוצאת צו למניעת אלימות במשפחהצו הגנה למניעת אלימות במשפחה

שלבי ההליך

הגשת בקשה השתתפות בדיון קביעת הכללים של בית המשפט להרחיב בעניין יחידת הפיקוח הטכנולוגי וכו

ערעור

חשוב לדעת

להוסיף קטינים? הסכמה?

ראו גם

    גורמים מסייעים

    למידע נרחב על גורמים מסייעים ניתן לפנות אל:

    מקורות משפטיים ורשמיים

    מידע בעניין בקשה לצו הגנה באתר משרד המשפטים

    פסקי דין

    חקיקה ונהלים

    תזכיר החוק לתיקון

    חוק למניעת אלימות במשפחה

    הרחבות ופרסומים

    תודות